Blog

Συνέντευξη – Άγγελος Μερκουριάδης

Έχει πανηγυρίσει τρεις ανόδους στην Α1 με Παναθηναϊκό, ΝΟΠ και Λάρισα. Ήταν μέλος της ομάδας της Χαλκίδας στη «χρυσή εποχή» αυτής, όταν αγωνιζόταν σε Α1 και στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που θα αγωνιστεί στη Β’ κατηγορία με το σκουφάκι του Ναυτικού Ομίλου Λάρισας, τον οποίο υπηρετεί σερί τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ πρώτη φορά αγωνίστηκε για λογαριασμό του ΝΟΛ το 2008. Ο Άγγελος Μερκουριάδης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΑΥ για το πρωτάθλημα που ξεκινάει την Παρασκευή 20/6 και σχολίασε τη νέα δομή της κατηγορίας, ενώ τόνισε ότι οι παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται σε μικρότερες κατηγορίες έχουν χώρο και λόγο στο ΣΕΑΥ.

Το σύστημα διεξαγωγής της Β’ κατηγορίας άλλαξε φέτος. Πως είδες αυτή την μετατροπή;

«Παίζω πρώτη φορά στη Β’, ως εκ τούτου δεν έχω καθαρή εικόνα για το πώς διεξαγόταν στο παρελθόν. Παρ’όλα αυτά, θεωρώ ότι χάνεται το ενδιαφέρον πολύ γρήγορα έτσι όπως έχει γίνει. Ουσιαστικά, από τα πρώτα δύο Σαββατοκύριακα διαφαίνεται ποιος θα ανέβει στην Α2. Στη Λάρισα κάνουμε όλο το χρόνο προπόνηση και θα είναι κρίμα να τελειώσει τόσο νωρίς. Στηριζόμαστε σε νέα παιδιά συν εμένα που είμαι 30 και άλλον έναν συμπαίκτη μας, ο οποίος βρίσκεται στα 34 του χρόνια. Για ποιο λόγο κάναμε προπόνηση άραγε όλη τη χρονιά; Επιπλέον, τα λεφτά με τα παράβολα είναι πάρα πολλά. Η ομάδα μας κατεβάζει μίνι-παίδων το ίδιο Σαββατοκύριακο. Πόσο να αντέξει ένα σωματείο; Δεν θα πάρουμε ποτέ τίποτα πίσω, οπότε η άποψη μου για το νέο σύστημα διεξαγωγής είναι αρνητική. Δεν αξίζει τον κόπο».

Στο Ναυτικό Όμιλο Λάρισας, αλλά κι εσύ προσωπικά τι γνωρίζετε για τον ΣΕΑΥ;

«Οι κινήσεις του ΣΕΑΥ έχουν ακουστεί στο ΝΟΛ από εμένα, επειδή γνωρίζομαι από μικρός με τον Κώστα Τσαλκάνη. Ο Σύνδεσμος είναι ένα πολύ καλό βήμα για να ακουστεί η φωνή των αθλητών και να μπουν νέες ιδέες στο χώρο μας. Οι αθλητές των μικρότερων κατηγοριών έχουν χώρο και λόγο στο ΣΕΑΥ. Ως αθλητές της Β’ πιστεύω θα μας αγκαλιάσει ο Σύνδεσμος. Η Λάρισα είναι δίπλα στο ΣΕΑΥ και από Δευτέρα όλοι στην ομάδα θα γίνουν μέλη. Ακόμη, η παρουσία του Χρήστου Αφρουδάκη αποτελεί έμπνευση και όλοι τον σεβόμαστε. Χρειάζεται συνολική προσπάθεια, για να μην εκτίθενται ένα-δύο άτομα που βγαίνουν μπροστά. Άλλη δύναμη έχουν τα 50 άτομα και άλλη τα 200. Τα παιδιά που αποτελούν το Δ.Σ του ΣΕΑΥ είναι εξαίρετοι χαρακτήρες και όλοι μας τους θαυμάζουμε. Ακόμα και μερικοί όπως εγώ που βρισκόμαστε σε κοντινή ηλικία και έχουμε παίξει αντίπαλοι στα εφηβικά. Τέλος, η προώθηση που γίνεται μέσω διαδικτύου είναι σημαντική για το Σύνδεσμο, όπως και το ότι ο ΣΕΑΥ θα βρεθεί στην επόμενη συνάντηση της ΚΟΕ με την ΕΠΑΥ. Η γενική αίσθηση των αθλητών της Β’ είναι ότι κάτι πάει να γίνει. Θα ακουστεί η φωνή μας, η οποία δεν φτάνει στα αυτιά των αρμοδίων. Ίσως και να άργησε αρκετά χρόνια να γίνει κάτι ανάλογο. Βέβαια, διαφορετικά αντιμετωπίζουν το Σύνδεσμο παιδιά που αγαπάνε το άθλημα και έχουν δίψα για διάκριση και αλλιώς παίκτες μικρότερων κατηγοριών που απλώς πέφτουν στην πισίνα την ώρα των αγώνων το καλοκαίρι».

Το επίπεδο της Β’ κατηγορίας είναι αξιόλογο ή όχι; Στη Λάρισα τι στόχο έχετε;

«Το επίπεδο είναι τραγικό. Είναι κοροϊδία να δουλεύεις όλο το χρόνο για να αντιμετωπίσεις ομάδες που μαζεύονται τελευταία στιγμή. Εφόσον το επίπεδο είναι τέτοιο, ας ξεκινήσει η Β’ να επενδύει στους νεαρούς αθλητές. Ίσως με υποχρεωτικό όριο 2-3 κάτω από 20 χρονών στην 7αδα. Η Λάρισα δουλεύει με πιτσιρίκια και οι ακαδημίες της έχουν πολλά παιδιά. Πώς θα τα κρατήσω αν δεν παίζουν ποτέ; Χρειάζονται κίνητρο. Φέτος πάμε βήμα-βήμα για να σωθούμε και ότι προκύψει. Δεν κοιτάμε ψηλά. Είμαστε νεανικό σύνολο. Θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά όμορφα, όπως την ξεκινήσαμε».