Blog

Συνέντευξη – Γιώργος Κατσουλάκης

Αύριο  Παρασκευή, 27 Μαρτίου, ανοίγει η αυλαία για την Α2 κατηγορία των ανδρών σε Αθήνα, Βόλο και Πάτρα.

Μια από τις σημαντικότερες παρουσίες θα είναι εκείνη του Γιώργου Κατσουλάκη, ο οποίος ύστερα από σειρά ετών αποφάσισε να μην αγωνιστεί εκ νέου στην Α1, αλλά να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε, τον ΝΟ Χανίων, προκειμένου να τον ενισχύσει στην προσπάθεια ανόδου στην μεγάλη κατηγορία.

Το www.seay.gr μίλησε με τον 31χρονο παίκτη και μέλος του ΣΕΑΥ, όχι μόνο για την αγωνιστική κατάσταση του ΝΟΧ και τον δύσκολο όμιλο του, αλλά επίσης για το μεγάλο πρόβλημα του συλλόγου που είναι η λειτουργία της 50άρας πισίνας, την απόφαση του ίδιου να μην συνεχίσει την καριέρα του σε σωματείο της Α1, όπως και για την σημαντική πρόκριση της εφηβικής ομάδας των Χανίων στην τελική φάση του εν λόγω πρωταθλήματος.

 

Εδώ και ένα – ενάμισι χρόνο τα Χανιά κάνουν μια προσπάθεια ανασύστασης. Πώς βιώνεις την μέχρις στιγμής κατάσταση στην ομάδα;

«Ο σύλλογος κάνει προσπάθειες και κοινή επιθυμία όλων είναι η άνοδος στην Α1 κατηγορία. Βέβαια, το πρόβλημα των Χανίων είναι η λειτουργία της πισίνας, καθώς το διαθέσιμο πετρέλαιο δεν επαρκεί για την θέρμανσή της. Σε περίπτωση που η ομάδα ανέβει, αυτό θα είναι μείζον ζήτημα για την συμμετοχή της. Δεν υπάρχει ανταπόκριση από την Πολιτεία, διότι όλοι οι αθλητικοί χώροι αντιμετωπίζουν προβλήματα και τα λεφτά δεν επαρκούν. Όσον αφορά την ομάδα μας, υπήρξαν κάποιες σημαντικές προσθήκες, το κλίμα είναι καλό και στόχο έχουμε να είμαστε εξ αρχής ανάμεσα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν άνοδο. Το έργο του προπονητή μας, του Ηλία Μαχαίρα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ελπίζουμε να φανεί και στο νερό».

 

– Την Παρασκευή ξεκινά ο πρώτος γύρος της Α2 κατηγορίας και τα Χανιά βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με το Ρέθυμνο, τον ΟΦΗ, τον Ηλυσιακό και την Ηλιούπολη. Τι προσδοκάς από την επίσκεψή σας στην Αθήνα (Ιλίσιο κολυμβητήριο) για τα συγκεκριμένα παιχνίδια;

«Κληρωθήκαμε στον πιο δύσκολο όμιλο, καθώς εκεί βρίσκονται τρεις ομάδες που επιζητούν την άνοδο. Η Ηλιούπολη, ο Ηλυσιακός και εμείς. Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ στην Α2 και δεν γνωρίζω το επίπεδο, όμως ως Χανιά είμαστε σε καλή κατάσταση, προπονούμαστε όλοι μαζί και θα επιδιώξουμε το απόλυτο των νικών».

 

– Παρότι ομάδες της Α1 ενδιαφέρθηκαν να σε εντάξουν στο δυναμικό τους, εσύ προτίμησες να αγωνιστείς σε χαμηλότερη κατηγορία. Ποιο σκεπτικό σε οδήγησε σε αυτήν την απόφαση και τι απολογισμό κάνεις αυτή τη στιγμή, πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων;

 «Δεν κρύβω ότι θα ήθελα να αγωνίζομαι στην πρώτη κατηγορία, όμως επειδή πήρα την απόφαση να εγκατασταθώ στα Χανιά, θα έπρεπε κάθε Σαββατοκύριακο να ταξιδεύω για τους αγώνες, αλλά και να προπονούμαι μόνος. Το έκανα την περυσινή περίοδο, όσο έπαιζα στον ΠΑΟΚ και ήταν δύσκολο. Επίσης, η οικογένεια μου έπαιξε κύριο ρόλο στην απόφαση, δεν ήθελα να αφήνω την γυναίκα μου και το παιδί μου. Ευελπιστώ να κερδίσουμε την άνοδο στην Α1 με τον ΝΟΧ, να λυθούν όλα τα προβλήματα, ώστε να αγωνιστώ ξανά στην μεγάλη κατηγορία με το σύλλογο που με ανέδειξε».

 

– Η εφηβική ομάδα του ΝΟΧ πήρε μια σημαντική πρόκριση στις κορυφαίες δέκα ομάδες και θα αγωνιστεί στην τελική φάση, ενώ ο σύλλογος εκπροσωπείται με δύο αθλητές στην Εθνική ομάδα Εφήβων. Είναι αυτά ορισμένα ουσιαστικά βήματα για την επάνοδο των ακαδημιών του συλλόγου στην κορυφή;

«Οι ακαδημίες μας δουλεύουν σωστά με τον Γιάννη Ζαγουράκη και τον Ηλία Μαχαίρα, όμως αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή αυτό της πισίνας. Δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος. Παρόλα αυτά, η κλήση των Παπασηφάκη και Σκουμπάκη στην Εθνική Εφήβων δείχνει ότι γίνεται καλή δουλειά στο σύλλογο. Είναι σημαντική η πρόκριση των παιδιών στις δέκα κορυφαίες ομάδες της χώρας, μια πρόκριση που ήρθε από έναν όμιλο που συμμετείχαν η Βουλιαγμένη, ο Ολυμπιακός ο Εθνικός».

 

– Ως έμπειρος αθλητής και μέλος του ΣΕΑΥ, τι δεν θα ήθελες να συναντήσεις στα επικείμενα παιχνίδια της Α2 κατηγορίας; ΄

 «Δεν θα ήθελα να υπάρχει ένταση, είτε στις κερκίδες, είτε εντός νερού. Φυσικά, δεν θα ήθελα να υπάρξουν ομάδες που δεν θα αγωνιστούν τελικά, λόγω οικονομικών προβλημάτων, φαινόμενο που το συναντάμε ακόμα και στην Α1 ή το Κύπελλο. Εύχομαι όλα να κυλήσουν ομαλά. Το επίπεδο μπορεί να είναι πιο χαμηλό, όμως τα τέσσερα παιχνίδια σε τρεις μέρες είναι κάτι ιδιαίτερα κουραστικό και προσωπικά έχω να το βιώσω από τα ηλικιακά πρωταθλήματα. Παρά την κούραση πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Τέλος, θέλω να πω ότι είναι λυπηρό να υπάρχουν τόσα προβλήματα με τα κολυμβητήρια σε όλη την χώρα. Το άθλημα μας προσφέρει διαρκώς μεγάλες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό, όμως όσο δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι, τόσο θα χάνονται ταλέντα, αλλά και ευκαιρίες για διάκριση».