Blog

Συνέντευξη – Νίκος Κεραμειανάκης

Η τελική φάση του πρωταθλήματος Εφήβων επέφερε αναβολή, όσον αφορά τον όμιλο Κρήτης της Α2, ύστερα από σχετικό αίτημα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Παρότι οι αγώνες προγραμματίστηκαν εκ νέου για το τριήμερο, 8-9-10 Μαΐου, οι αναμετρήσεις αναβλήθηκαν για δεύτερη φορά, διότι η Ομοσπονδία έκανε δεκτό το αίτημα του κρητικού συλλόγου, ο οποίος είχε δύο βασικά στελέχη του, Παπασηφάκη και Σκουμπάκη, στην αποστολή της εθνικής Εφήβων που ταξίδεψε στο Μπακού για τουρνουά προετοιμασίας.

Ο Ηλυσιακός, όπως και η Ηλιούπολη τοποθετήθηκαν επίσημα για την αναβολή του ομίλου, δηλώνοντας ενόχληση που η αναβολή γνωστοποιήθηκε μια μέρα πριν το προκαθορισμένο ταξίδι των ομάδων στην Κρήτη, ενώ τα δύο αθηναϊκά σωματεία κάνουν λόγο για άνιση μεταχείριση.

Το www.seay.gr συνάντησε τον τερματοφύλακα του Ηλυσιακού, Νικόλαο Κεραμειανάκη, ο οποίος έχει θητεύσει με επιτυχία στο Ναυτικό Όμιλο Χανίων, κατακτώντας με το σκουφάκι του τρία πανελλήνια πρωταθλήματα υποδομών, ενώ έχει φορέσει και το εθνόσημο στις ομάδες Παίδων, Εφήβων και Νέων.

Ο 24χρονος παίκτης αγωνίζεται για λογαριασμό του Ηλυσιακού τα τελευταία χρόνια και μιλάει στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης για την διπλή αναβολή του ομίλου Κρήτης και για την απήχηση του ΣΕΑΥ στους παίκτες της Α2, ενώ χαρακτηρίζει την διάδοση του Συνδέσμου ως «στοίχημα σεβασμού προς τον εαυτό μας».

Η διπλή αναβολή του ομίλου Κρήτης τι είδους αναστάτωση έφερε στην ομάδα σας και κατά πόσο θεωρείτε ότι είναι παράλογη η αιτία της μη πραγματοποίησης των αγώνων;
Κατά την άποψή μου η αναστάτωση που προκλήθηκε στην ομάδα του Ηλυσιακού ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με αυτή των περισσότερων ομάδων. Αιτία της αναστάτωσης αποτελεί τόσο ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε η απόφαση της τελευταίας αναβολής όσο και το γεγονός ότι οι ομάδες ενημερώθηκαν μία μέρα πριν το ταξίδι για το Ηράκλειο. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν τα αιτήματά τους στην ομοσπονδία για οποιοδήποτε θέμα ή πρόβλημα που προκύπτει. Αντίστοιχα και η ομοσπονδία οφείλει να παίρνει αμερόληπτες αποφάσεις, οι οποίες θα έχουν ως σκοπό τη βελτίωση διεξαγωγής των αγώνων. 

Ποιοι είναι οι λόγοι που ο ΣΕΑΥ δεν είναι τόσο διαδεδομένος στους αθλητές της Α2 και πώς θα μπορούσε ο Σύνδεσμος να δράσει, ώστε να αποκτήσει περισσότερα μέλη;
Η μειωμένη συμμετοχή αθλητών της Α2 στον ΣΕΑΥ είναι γεγονός και μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους.  Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος προτείνω εμείς ως αθλητές να συμμετέχουμε στον σύνδεσμο, καθώς τα θέματα που εξετάζονται από τον ΣΕΑΥ αποτελούν προσωπική υπόθεση κάθε αθλητή. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ένας εποικοδομητικός διάλογος στον οποίο τα μέλη των ομάδων της Α2 θα μπορέσουν να εκφράσουν τα προβλήματά τους λύνοντάς τα σε συνεργασία με το σύνδεσμο. Απαραίτητη κρίνω και την προσέγγιση των αθλητών από τον ΣΕΑΥ με την συζήτηση θεμάτων και την διοργάνωση συνεδριάσεων και εκδηλώσεων που αφορούν όλες τις κατηγορίες.

Θεωρείς ότι σε βάθος χρόνου και με την κατάλληλη στήριξη ο ΣΕΑΥ θα μπορεί να παρεμβαίνει σε περιστατικά που μειώνουν την αξία του αθλήματος και των μελών του, όπως για παράδειγμα το περιστατικό στον όμιλο Κρήτης;
Νομίζω ότι ο ΣΕΑΥ είναι ένα μεγάλο στοίχημα σεβασμού προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Αν εμείς σεβαστούμε τον εαυτό μας και συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια δημιουργώντας ένα πολυπληθή σύλλογο με ουσιαστική δύναμη άποψης, τότε πιστεύω πως θα έχουμε επιτύχει τον στόχο μας. Έτσι ο ΣΕΑΥ θα μπορεί να επεμβαίνει όντας κομμάτι των εξελίξεων, καθώς τέτοιου είδους περιστατικά μπορεί να προκύψουν και μελλοντικά.

 

Ο Ηλυσιακός είναι ανάμεσα στα φαβορί για άνοδο στην Α1, όμως πρώτα οφείλει να περάσει από έναν όμιλο, όπου Ηλιούπολη και Χανιά διεκδικούν επίσης την πρόκριση. Θα είστε έτοιμοι για τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις;

Ο Ηλυσιακός είναι έτοιμος να δώσει την μάχη του για την άνοδο στην Α1 κόντρα σε οποιαδήποτε ομάδα της Α2 κατηγορίας. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και πιστεύω πως αυτό φάνηκε στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε για την επίτευξη των στόχων μας στους επόμενους γύρους του πρωταθλήματος.