Blog

Ανακοίνωση ΣΕΑΥ για πρωτάθλημα Α2 Ανδρών

Αγαπητοί φίλοι,

 

Με την ευκαιρία της λήξης του δεύτερου τη τάξη πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους αθλητές για τη συμμετοχή τους και τις προσπάθειες που κατέβαλαν.

Θα θέλαμε όμως να ξεκαθαρίσουμε και κάποιες απόψεις μας οι οποίες αφορούν αυτή τη κατηγορία η οποία πιστεύουμε ότι θα πρέπει να λειτουργεί και να χρησιμοποιείται ως προπομπός για την Α1.

Καταρχήν να τονίσουμε ότι η πλειοψηφία των ομάδων κάνει προπόνηση το μεγαλύτερο διάστημα της αγωνιστικής περιόδου και οι κόποι όλης της χρονιάς όπως και η χαρά του παιχνιδιού συμπυκνώνεται σε 4 3ήμερα , κάτι το οποίο και δεν δίνει κίνητρο στους αθλητές και ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία τους όταν υποχρεώνονται να παίξουν 4 ή 5 παιχνίδια μέσα σε 48 ώρες.

Στον όμιλο των playout που διοργανώθηκε στη Πάτρα έγινε μια “διοργάνωση” που δεν αρμόζει ούτε στο άθλημα , ούτε στα σωματεία που φιλοξενήθηκαν και περισσότερο δεν αρμόζει στους ίδιους τους αθλητές οι οποίοι έπαιζαν τους κόπους μιας χρονιάς στο καταδυτήριο (!) ενώ ταυτόχρονα διεξάγονταν κολυμβητικοί αγώνες στη διπλανή πισίνα με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να μην γίνονται εύκολα αντιληπτά τα σφυρίγματα. Οι αλλαγές τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα ήταν συνεχόμενες με αποτέλεσμα οι αθλητές να μην έχουν χρόνο για ξεκούραση , όσο και αν “έτρεχαν” τα χρονόμετρα μερικές φορές για να τελειώσουν πιο γρήγορα τα παιχνίδια. Όσο για τη φιλοξενία των ομάδων , το πιο πιθανό είναι να μην έστελνε το παιδί του κάποιος από τους υπεύθυνους στο “ξενοδοχείο” και στο εστιατόριο που υποδείχτηκαν στις φιλοξενούμενες ομάδες.

Όλα αυτά και άλλα πολλά που διεξήχθησαν καθ’όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος μόνο θλίψη προκαλούν και ασέβεια προς τους αθλητές. Δείχνουν τη παντελή έλλειψη σωστού προγραμματισμού και οργάνωσης ενός πρωταθλήματος που θα έπρεπε να είναι προθάλαμος της μεγάλης κατηγορίας και αντ’αυτού γίνεται απλά για να γίνεται. Όταν οι ομάδες , στις εποχές που ζούμε , δίνουν ένα αξιοσέβαστο ποσό για παράβολα συμμετοχής και μετακινήσεις , τότε το λιγότερο που περιμένουν είναι ένα αντάξιο πρωτάθλημα. Αυτό εξάλλου αποτελεί και μια ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς αθλητές και παράγοντες για τις προσπάθειες που καταβάλουν.

Από τη μεριά μας ως ΣΕΑΥ επιθυμούμε να συμβάλουμε στην αναβάθμιση αυτής της κατηγορίας η οποία κατά την άποψή μας πρέπει να λειτουργεί πρωτίστως αφενώς ως πεδίο ανάδειξης νέων αθλητών κι αφετέρου ως πόλος ανάπτυξης του αθλήματος κι ειδικότερα στην επαρχία. Θα αποτελούσε λοιπόν ευχής έργο παράλληλα με τη συνάντηση που θα γίνει για τον προγραμματισμό της ερχόμενης σεζόν, να γινόταν και μια συζήτηση σχετικά με την Α2 και πώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστότερα, ξεφεύγοντας από την εικόνα απαξίωσης που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια με την ύπαρξη φαινομένων όπως αυτά που περιγράψαμε παραπάνω και τα οποία μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλούν.

 

Με εκτίμηση

 

ΣΕΑΥ